Voortplanting

De menselijke soort blijft zich voortplanten, ook zonder dat daar enige vorm van bewustzijn voor nodig is, zo blijkt uit mijn observatie van vanmorgen. (28 juli 2023)
We hebben als mensheid het fenomeen van de seksualiteit kennelijk zo ver afgezonderd van onze werkelijke existentie, dat we de overtuiging hebben dat er een vorm van bewuste actie nodig is om de voortplanting in gang te zetten. Dat wij mensen dat dus bewust (vanuit ons ego) doen. En het gaat zelfs heel vaak nog verder: nogal wat (in mijn ogen) geesteszieke mensen hebben zelfs de overtuiging dat zij zelf een kind kunnen maken.
'Een man en een vrouw moeten bewust seks met elkaar gehad hebben als startpunt van een zwangerschap', denken de meesten (en ik tot vanmorgen ook). Niets blijkt minder waar te zijn. Het voltrekt zich ook zonder enige vorm van bewuste aanwezigheid.

Wat meestal wel bekend is, is het fenomeen van de 'natte droom', waarin iemand in een staat van opwinding wakker wordt en daarna al dan niet met een ejaculatie bewust klaarkomt. Of dat iemand tijdens het klaarkomen wakker wordt en zich er direct bewust van is wat zich heeft voltrokken; nog wat nagloeiend, zo zal ik het hier maar eufemistisch vermelden. :-)
Ook is het mij al eens vaker overkomen dat ik al penetrerend wakker werd, terwijl de geliefde nog sliep. Hoe lang waren we toen al aan het vrijen zonder bewustzijn? Alleen onze lieve heer zal het weten .....
Maar wat vanmorgen door de typische vlekken op het onderlaken van mijn bed waar te nemen was, is dat ik in mijn diepe slaap vannacht ben klaargekomen met een ejaculatie zonder dat ik me daar op dat moment van bewust was. Ik heb er totaal geen actieve herinneringen aan. Zelfs niet aan een plezierige droom. Het hele seksuele pad is dus (door mijn lichaam?) bewandeld, zonder dat ik daar ook maar iets van heb gemerkt.
Voor mij betekent dit dat als een man en een vrouw dicht bij elkaar in slaap zijn, er een oevrdracht van zaad kan zijn, zonder dat er enige vorm van bewustzijn is.

Ons instinkt voor het in stand houden van de soort gaat dus ook buiten enige vorm van bewustzijn om.
Kennelijk is er ook bij onze soort geen houden aan!

Ik heb dit nooit geweten en niemand heeft me dit ooit verteld.
Zou het verhaal van Adam en Eva daarover gaan? Over bewustworden van zijn/haar rol in de voortplanting? Vandaar die schaamte en de blaadjes voor de geslachten.
Dat de mens inmiddels dus wanen heeft ontwikkeld over zijn/haar invloed op de voortplanting van de soort? Zou God de mens zo een rad voor ogen hebben gedraaid? ;-)