Het Tweelingvlammenproces is gelijkwaardig aan het proces van de Alchemie van de Feniks. Leren hoe je de stadia kunt doorstaan van in brand gestoken worden, afbranden, tot as worden gereduceerd, alleen om opnieuw geboren te worden, opnieuw te worden en uit de as te herrijzen, opnieuw op de vlucht te slaan en helderder te branden dan ooit tevoren. Uiteindelijk leer je te gedijen uit de eindeloze processen en het maximale uit de fasen te halen.
De reis van de Tweelingvlam is er een van transmutatie, transformatie en evolutie van bewustzijn. Door de reis ons te laten rijpen en onze grootste leraar te worden, leren we dat het uiteindelijk allemaal in dienst van ons is. Elke katalysator, elke katalytische gebeurtenis dient om ons spiritueel volwassen te maken en zal uiteindelijk onze goddelijke blauwdruk, ons ware zelf, aan ons onthullen, waardoor we authentieke wezens worden.
Onze reis om levende moderne mystici van onze tijd te worden, is meer een reis van studie dan van een romantische relatie, die voor velen verloren lijkt te zijn gegaan. De meesten van ons worden door het hogere zelf geleid om de oude kunsten van de alchemie, de mystieke studies en de verborgen geheimen van de ingewijde ingewijden door de tijd heen te vinden. Omdat onze mystieke ervaringen alleen diep begrepen en geïntegreerd kunnen worden door het begrijpen van deze meesterwerken van kunstwerken, poëzie, allegorieën, mythos en methoden.
In onze mystieke vereniging met de bron ervaren we dingen die slechts aan een select groepje zijn gegeven en door nog minder mensen worden begrepen. De reis gaat minder over liefde dan geromantiseerd door de new age-machine en meer over helderheid en vereniging met het goddelijke. Een heel persoonlijke aangelegenheid met wat sommigen de Godgeest of het mystieke noemen, waardoor iemand de geliefde van de Bron zelf wordt. En op onze beurt maken wij van de Broncreatie onze eigen geliefde, waarbij we de bron voor onze zogenaamde tweelingbroer plaatsen, wat een balans creëert, een harmonie die je niet ervaart in een traditionele relatie.
Dit is Uniebewustzijn en zal je grootste voorwaarde zijn voor het creëren van een heilige unie met je partner. Als je probeert er een relatie van te maken, zul je alleen maar falen. Jullie moeten allebei eerst het goddelijke kiezen, een mystieke eenheid verkrijgen met alles wat is en dan zul je in staat zijn een eenheid tussen jullie tweeën te creëren, in een gedeeld verenigd veld.

Ulf Haukenes